Leximi

Këshilla më të mira martese nga një njeri i divorcuar

Këshilla ime pas divorcit te marteses 16 vjet , nga Gerald Rogers.
Natyrisht, unë nuk jam një ekspert marrëdhënieje. Por ka diçka për divorcin tim që po finalizohet këtë javë që më jep perspektivë të gjërave që dëshiroj të bëja ndryshe … Pas humbjes së një gruaje që e dua dhe një martesë gati 16 vjeçare, këtu është këshilla që unë do të doja të kisha:

Përballuni me njeri-tjetrin!
Asnjëherë mos ndaloni që të darkoni bashk. Kur kërkuat që ajo të martohej me ty, ti premtove se do të ishte ai njeri që do ta mbronte me zemër dhe ta mbronte ashpër atë. Ky është thesari më i rëndësishëm dhe i shenjtë që do t’ju jepet ndonjëherë. JU E ZGJOHET. Kurrë mos harroni atë.

Mbroni zemrën tuaj
Ashtu si jeni angazhuar për të qenë mbrojtës i zemrës së saj, ju duhet të ruani vetë me të njëjtën vigjilencë. Ka një vend të veçantë në zemrën tënde ku askush nuk duhet të hyjë përveç gruas. Mbani atë hapësirë gjithmonë të gatshëm ta pranoni dhe ta ftoni atë, dhe të mos pranoni askënd ose ndonjë gjë tjetër të hyjë atje.

Bini në dashuri pa pushim
Ju vazhdimisht do të ndryshoni. Ju nuk jeni të njëjtët njerëz që keni qenë kur u martuat, dhe për pesë vjet nuk do të jeni i njëjti person që jeni sot. Ndryshimi do të vijë, dhe në atë që ju duhet të ri-zgjedhur njëri-tjetrin çdo ditë. Gjithmonë luftoni për të fituar dashurinë e saj ashtu siç keni bërë kur ju ishit ne fillimet tuaja.

Gjithmonë shihni më të mirën në të
Përqëndrohu vetëm në atë që e doni. Ajo që përqendroheni do të zgjerohet. Nëse përqendroheni në atë që ju dëmtojnë, të gjithë ju do të shihni është arsye për t’u përgjuar. Nëse përqendroheni në atë që doni, nuk mund të ndihmoni por të konsumoheni nga dashuria.

Merrni përgjegjësi të plotë
Për emocionet tuaja: Nuk është punë e gruas suaj për t’ju bërë të lumtur dhe ajo mund t’ju bëjë të pikëlluar. Ju jeni përgjegjës për të gjetur lumturinë tuaj dhe nëpërmjet ketij gëzimi ju do ta kaloni në marrëdhënien tuaj dhe dashurinë tuaj.

Bëhu gazmor
Mos e merrni veten aq seriozisht. Qesh, dhe qeshni me të. Qeshja bën gjithçka më të lehtë.

Jini plotësisht transparent
Nëse doni të keni besim ju duhet të jeni të gatshëm për të ndarë çdo gjë … Sidomos ato gjëra që ju nuk doni të ndani. Duhet guxim që të duash plotësisht, të hapësh plotësisht zemrën tënde dhe ta lejosh atë kur nuk e njeh, ajo do të pëlqejë atë që ajo gjen. Një pjesë e asaj guximi po lejon që ajo të të dojë plotësisht, errësirën tënde dhe dritën tënde.

Hiqni maskën
Nëse ju ndjeheni sikur ju duhet të mbani një maskë rreth saj dhe të shfaqni përsosur gjatë gjithë kohës, ju kurrë nuk do të përjetoni dimensionin e plotë të asaj që mund të jetë dashuria.

Mos u shqetëso për paratë
Paraja është një lojë, gjej mënyra për të punuar së bashku si një ekip për ta fituar atë.. Përcaktoni mënyrat për të rritur fuqinë e dy personave për të fituar.

Falni menjėherė
Përqendrohuni te e ardhmja në vend që të mbani peshë nga e kaluara. Mos lejoni që historia juaj t’ju mbajë peng. Mbajtja e gabimeve të kaluara që ju ose ajo bën, është si një spirancë e rëndë për martesën tuaj dhe do të të mbajë prapa.

Martesa është jeta, dhe do të sjellë ngritje e ulje. Përqafimi i të gjitha cikleve dhe mësimi për të dashur secilën përvojë do të sjellë fuqinë dhe perspektivën për të mbajtur ndërtimin, një tullë në të njëjtën kohë. Këto janë mësime që mësova rrugën e vështirë. Këto janë mësime që mësova shumë vonë.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MË TË LEXUARAT

To Top